SEURATALO

Jakokosken Seuratalo sijaitsee Joensuu – Lieksa valtatien varressa. Joensuuhun on matkaa 21 km. Talon pihassa on vanha 1900-luvun alussa rakennettu tuulimylly, joka on hyvä talon sijaintia osoittava maamerkki.

Seuratalo on rakennettu vuonna 1932 palaneen talon tilalle. Rakennus on hirsiseinäinen ja siinä on tilava juhlasali ja suuri näyttämö sekä tilava eteinen, ravintolahuone ja keittiö.

Seuratalon remontointiin on käynnistetty suuri hanke 2021. Remontissa on tarkoitus tehdä laajoja korjauksia vanhoihin osiin sekä uudistaa keittiötilat ja rakentaa sisävessat. Remontin tarkoitus on turvata rakennuksen kunto ja lisätä rakennuksen käyttöä merkittävästi tulevaisuudessa. Remontin arvioitu lopullinen valmistumisaika on vuonna 2026.

Mainio juhlapaikka

Seurojentalo on vuokrattavissa erilaisten tilaisuuksien pitopaikaksi. Rakennuksessa on tilaa 70-100 henkilölle tilaisuuden luonteesta riippuen. Viime vuosina talossa on pidetty perinteisiä kesähäitä ja muita yleisötilaisuuksia, joista tunnetuin on Jakovaarirock.

Seurojentalo on ollut kuvauspaikkana kahdessa tunnetussa kotimaisessa elokuvassa. Toinen on Koirankynnen leikkaaja, jossa se toimii elokuvan alussa kansakouluna. Pitkä kuuma kesä -elokuvassa siellä esiintyy Kalle Päätalo -niminen punkbändi yleisölle, joka odottaa kirjailija Päätalon luentoa. Myös TV-sarja Sorjosen kuvauksia tehtiin seuratalolla.

Seuratalon varaukset ja yhteydenotot: Helena Seutu
Sähköposti: seuratalo@jakokoski.net
Puhelin: 044 0325354