Kyläyhdistys

Jakokosken Kyläyhdistys ry on kylän edustusjoukkue, joka pitää yllä kylän myönteistä kehitystä ja toteuttaa erilaisia kehittämishankkeita. Se on kolmenkymmenen vuoden aikana rakentanut kylään hyvän palveluvarustuksen, joka on lähes kirkonkylän luokkaa.

 

Kyläyhdistyksen hallitus valitaan vuosikokouksen yhteydessä keväisin. Kyläyhdistyksen puheenjohtajana toimii tällä hetkellä Saara Sormunen ja varapuheenjohtajana Nina Utriainen. Osallistumalla vuosi- ja kyläyhdistyksen kokouksiin voit ja pääset vaikuttamaan Jakokosken kylän kehittymiseen.
Kyläyhdistykseen voit liittyä jäseneksi ottamalla yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan tai alla olevan linkin kautta:
Liity kyläyhdistykseen
Tästä pääset tutustumaan jäsenrekisterin tietosuojaselosteeseen.


Kylä kasvaa

Kyläyhdistyksessä on syntynyt luontevasti sosiaalista kanssakäymistä. Se on antanut kyläläisille mahdollisuuden toteuttaa itseään. Kyläyhdistyksen toimenpiteet ovat tuottaneet hyvää tulosta, joka näkyy erikoisesti siitä, että kylään on muuttanut viimeisen kymmenen vuoden aikana noin sata uutta asukasta. Muuttoliikkeen myötä on kylän väestö nuortunut, joka takaa myönteisen kehityksen myös tulevaisuudessakin. Oma osuutensa on ollut myös kylän hyvällä "me hengellä".

 

Rauhallisen kylän vahvuuksia on kulttuuriperintö ja kaunis maalaismaisema. Uusille rakentajille on varattu rakennustontteja eripuolilta kylää. Viimeisten vuosien aikana kylälle on rakennettu 4 - 5 omakotitaloa vuosittain. Jos sinua kiinnostaa muuttaminen Jakokosken kylälle tai tarvitset tonttia, ota yhteys kylayhdistys@jakokoski.net.

 

Jatkossakin kyläyhdistys haluaa antaa voimakkaan panoksen kylän kehittämistyölle ja uusille hankkeille sekä kutsuu kaikki halukkaat mukaan kehittävään kylätoimintaan. Vain omalla toiminnallasi voit varmasti vaikuttaa kylän kehittymiseen haluamaasi suuntaan.