Tervetuloa Jakokosken Kesähiihtoihin jo kolmannen kerran!

Idea kesähiihdoista syntyi kahden kyläaktiivin, Pertin ja Unton, pohdiskellessa hiihtokauden pidentämistä. Kuinka se olisi mahdollista?

Pertti realistina tuumaili, että sahanpurujen alle voisi kevättalvella säilöä lunta, ja syksyllä, heti pakkasten alettua, sen voisi levittää pellolle laduksi. Latukonekin on omasta takaa kyläyhdistyksellä. Unto mietiskeli hetken ja tuumasi, että hiihdetään sitten samalla vaivalla keskellä kesää.  

Ajatus jalostui toiminnaksi innokkaan ja luovaa hulluutta omaavan kylän talkooväen tukemana. Kesällä 2009, järjestettiin ensimmäiset kesähiihtokilpailut huikealla menestyksellä. Yleisömäärä ylitti hurjimmatkin odotukset, kilpailijoita oli paljon ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, lämpötilan ollessa + 25 asteen paremmalla puolella. Menossa oli mukana hiihtäjälegendamme Juha Mieto, niin kilpailemassa kuin kommentoimassa kilpailua. Latu kesti hiihtokunnossa seuraavaan päivään, josta aamunvirkut saivat vielä nautiskella linnunlaulun säestyksellä. Ternimaitoletut tekivät kauppansa ja lopuksi pyörähdeltiin "parketilla" Jakokosken omien poikien, Yköspoikien, tahdittamina.

Seuraavana kesänä, 2010, hiihdeltiin jälleen. Pouta porotti ja meno oli entistäkin vilkkaampaa. Mukana oli tällä kertaa hiihtäjälegendoistamme Marja-Liisa Kirvesniemi. Hän  hiihtelikin innostuksissaan sekä kilpailu- että retrosarjat. Sää oli taas kuin morsian, lämpötila yli +20 astetta ja taivas lähes pilvetön. Tunnelma oli korkealla, eikä vähiten maukkaiden ternimaitolettujen ja kahvion tarjoamien herkkujen ansiosta. Yleisö tapasi tuttujaan ja kilpailijat näyttivät vauhtinsa mitä mainioimmalla hiihtobaanalla. Lapset laskivat pyllymäkeä ja ratsastivat hevosella ja tietenkin iloisesti kilpailivat kukin sopivassa sarjassaan. Musiikista huolehti nuorten oma Black Ice -yhtye menevällä klassisella kasari-hardrock -soundillaan.
Katso video 2010 Kesähiihdoista: 

Kesähiihtojen vedettyä henkeä yhden kesän, palaa tapahtuma paikalleen kesäkuun 30. pvä. 2012. Luvassa on jälleen mainio kesätapahtuma kilpailuineen ja oheistapahtumineen. Odotamme mukaan hiihtäjiä sankoin joukoin, sekä kilpailijoita että retrosarjaan osallistuvia. Retrosarjan asun voi valita kukin makunsa mukaan ja hulluttelu sallitaan, ellei jopa vaadita. Nyt voivat tulla polttariporukat, työporukat ym. sivakoimaan ja hulluttelemaan oikeasti menneen talven lumilla. Kahvion herkkupullat ja suussa sulavat lämpimät ternimaitoletut kermavaahtoineen odottavat teitä, hyvät kilpailijat ja katsojat!. Tykkisoppaakin on tarjolla, joten ei nälkä pääse yllättämään. Oheistapahtumista on tarkempaa tietoa etusivulla.

Tule mukaan koko perheen voimin tekemään yhdessä mukava, rento ja lämminhenkinen, eikä niin tavallinen kesätapahtuma!  

 Jakokosken kyläyhdistys                                                     Urheiluseura Jakokosken Vesa